Onze online opleiding

Leer thuis realistisch fijnschilderen

Uitgebreide lesmodules, lesvideo's, online begeleiding en praktijkdagen

De opleiding bij Art Partout is er op gericht om cursisten stap voor stap de technieken aan te leren. De modules in het 1e deel realistisch fijnschilderen bestaan uit 18 inspirerende lesonderwerpen met per onderwerp een lesvideo van minimaal een half uur.  

Aanmelden voor de online opleiding

Elke les een nieuwe techniek

In elk schilderij is een nieuwe fijnschildertechniek verwerkt. Zo leer je technieken zoals penseelvoering, stiften, tamponneren, toonwaarden, onderschilderingen en kleuren mengen. Na  het eerste deel van de opleiding heb je een mooie bagage opgebouwd om zelfstandig fraaie werken te kunnen schilderen.

Doorstuderen

De hele opleiding is drie jaar. Na elk jaar kun je beslissen of je verder wilt studeren of niet. Het tweede jaar is het toepassen van gecombineerde technieken uit het eerste leerjaar. Het derde jaar is een themajaar met o.a. landschap en portret. Dit kan online maar ook klassikaal.

1e leerjaar
fijnschildertechnieken

In 18 lesmodules en 1 praktijkdag leer je de ambachtelijke technieken van het fijnschilderen. Na dit jaar kun je zelfstandig technisch goede schilderijen maken.

Na dit leerjaar kun je besluiten om door te studeren en het 2e leerjaar te volgen.

2e leerjaar
realistisch schilderen

In 14 lesmodules en 3 praktijkdagen leer je om de technieken uit het 1e leerjaar toe te passen in complexere composities. Het maken van eigen composities is hierin een belangrijk onderdeel.

Na dit leerjaar kun je besluiten om door te studeren en het 3e leerjaar te volgen.

3e leerjaar
realistisch schilderen

In 12 lesmodules en 4 praktijkdagen leer je de ins en outs van het schilderen op doek. Dit leer je in de thema oefeningen; landschap, zeegezichten, portret en draperiën

Na dit leerjaar kun je besluiten om door te studeren in één van de specialisaties.